לעבור את גיל המעבר עם חיוך

מהם התסמינים שמתריעים לנו על גיל המעבר שמתקרב? מה הם מנסים לרמוז לנו? האם אפשר להימנע מהם? האם אפשר לעבור את גיל המעבר עם חיוך ולצאת ממנו מחוזקות?

מהם שלבי גיל המעבר?

גיל המעבר מחולק לשלושה שלבים: ‘טרום גיל המעבר’ (פרימנופאוזה), ‘גיל המעבר’, ו’אחרי גיל המעבר’ (פוסט-מנופאוזה).
‘טרום גיל המעבר’ – זה הזמן שבו רובנו נתחיל לחוות תסמינים. שלב זה מתחיל בדרך כלל כ-4-8 שנים לפני גיל המעבר, בממוצע באזור גיל ה-40.
‘גיל המעבר’ – מתייחס לנקודת זמן מסוימת, יום אחד בלבד, שבה המחזור החודשי לא הגיע במשך 12 חודשים.
הגיל הממוצע הוא 51.
‘אחרי גיל המעבר’ – הם השנים הבאות, למעשה שארית חיינו. תסמיני גיל המעבר יכולים להמשך כ-2-7 שנים לאחר המחזור החודשי האחרון, אך לאחר מכן התסמינים לרוב יהיו מתונים או ייעלמו לחלוטין.

תסמיני גיל המעבר

כשנכנסים לשלב הראשון, טרום גיל המעבר, הורמוני המין (אסטרוגן ופרוגסטרון) מתחילים לרדת, וכתוצאה מזה כל האיזון ההורמונלי, שעבד עד עכשיו כמו מכונה שאין שניה לה והיה מדויק להפליא – מתחיל להתערער. רמות האסטרוגן והפרוגסטרון בגוף מתחילות לרדת באופן טבעי והגוף מנסה להסתגל למצב החדש.

פתאום מצב הרוח משתנה, ממש כמו בגיל ההתבגרות שגם שם ההורמונים התחילו לצאת מאיזון. פתאום יש אי סדירות של המחזור החודשי, השינה כבר לא כמו פעם וגוררת אחריה עייפות במשך היום שתביא לעוד עצבנות ומצבי רוח. כשרמות ההורמונים ממשיכות לצנוח יתכן ונרגיש גלי חום והזעות לילה, דבר שישבש עוד יותר את אורח החיים ואת השינה, והדבר שיקרה כמעט לכל הנשים בגיל הזה הוא העלייה במשקל, מבלי שמשהו בתזונה או באורח החיים השתנה!

אישה מחזיקה מניפה לחזה.

הגוף מסמן לנו לחשב מסלול מחדש

כל הורמון בגוף שלנו (ויש כ 50 הורמונים שונים) עובד בתיאום עם שאר ההורמונים. כשהורמון אחד יוצא מאיזון הוא גורר אחריו כמו תגובת שרשרת את שאר ההורמונים. מה שגורם לכל המערכות להתערער. ולתסמינים להופיע.
לא סתם התסמינים הללו קורים. הם כמו שעון מעורר שזועק לנו לקום ולעשות מעשה!
הגוף שיצא מאיזון – מנסה להתאזן ולהסתגל למצב החדש. והתסמינים הללו הם תוצרי הלוואי.

אך אם נדע לזהות כבר את התסמין הראשון, או אפילו נקדים אותו, ונשנה את אורח החיים שלנו, שעד עכשיו שרת אותנו יפה, לאורח חיים שמתאים לגיל הזה – בעצם נעזור לגוף להתאזן ואנחנו נוכל להיכנס לתקופה אולי היפה ביותר של חיינו!

אבל אם נעצום עיניים, ונמשיך עם אותו אורח חיים, זה שכבר לא עובד ולא מתאים, כנראה שנמשיך להעלות במשקל, נסבול מאיכות שינה ירודה, חלקנו יחוו שינויים במצבי הרוח עד כדי חרדה ואפילו דיכאון, נהייה בסיכון גבוה למחלות כלי דם, מחלות נוירולוגיות ואוסטאופורוזיס (בריחת סידן מהעצמות), בקיצור – לא כיף!
ואת כל זה אפשר למנוע! כל זה לא חייב להיות חלק מהחיים שלנו! תסמיני גיל המעבר הם לא גזירת גורל!

אז מה עושים?

מתחילים בשינויים קטנים והופכים אותם להרגלים.
תזונה – עוברים למזון טבעי ולא מעובד. שותים מים בלבד. מוסיפים חלבון איכותי בכל ארוחה, מוסיפים לתזונה הרבה ירקות, פירות, קטניות, דגנים, אגוזים ושקדים. מתחילים לאכול יותר סויה (סויה היא אסטרוגן מהצומח). מפחיתים בפחמימות פשוטות.

ספורט – אם עד עכשיו הזנחנו את הספורט – זה הזמן להתחיל! חיזוק מסת השריר תסייע במניעת אוסטאופורוזיס ותעזור בירידה במשקל. פעילות אירובית, כמו הליכה מהירה, תסייע גם בירידה במשקל וגם תעלה מצב רוח. תרגול יוגה יסייע בהפחתת מתחים.

אישה בכירה מריצה בעיר עם אוזניות.

שינה – מעכשיו חשוב לשמור על היגיינת שינה. נרחיק קפאין ואלכוהול משנת הלילה, נרחיק מסכים, נתרגל נשימות או מדיטציית שינה, נאכל ארוחה אחרונה כ 4 שעות לפני השינה.

סטרס – נמצא לנו את הדרכים להפחתת המתח ביומיום. נחפש משהו בעל משמעות שימלא אותנו, נחפש תחביב חדש או ישן וננסה להתמיד בו, נקשיב לגוף וננוח אם צריך, נתרגל נשימות / מדיטציות, נחפש עזרה מקצועית אם צריך.

תוספי תזונה – בגיל הזה יש חשיבות גדולה לתוספי תזונה. לעיתים יהיה צורך בהורמונים טבעיים, רובינו יצטרכו לקחת מגנזיום, ויטמין D, אולי תוסף שיעזור עם השינה, וכו’. כל מקרה לגופו.

לסיכום

מישהי חכמה אמרה לי פעם שאחרי גיל 50 קורים דברים טובים.
ואכן, נשים רבות מרגישות הרבה יותר בטוחות בעצמן אחרי גיל 50, הן עצמאיות יותר, הן יודעות הרבה יותר על עצמן ועל העולם ובעיקר הן לא צריכות להוכיח את עצמן לעולם ויכולות להיות מי שהן באמת!
אז אם את רגע לפני טרום גיל המעבר, או שאת כבר במהלכו ואפילו אחריו – תני מתנה לעצמך וחשבי מסלול מחדש!

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך