מקל קינמון מוסיף המון

איך אנחנו אוהבים טרנדים. אני זוכרת את עצמי כנערה מנסה כל מיני דיאטות משונות שכמובן לא הועילו וחלקן אף הזיקו לי. ולא שהיו לי עודפים רבים, רק כמה קילוגרמים בודדים שסירבו לרדת.

טרנדים

אני זוכרת דיאטה אחת שגרמה לרמת הסוכר שלי לרדת מתחת למינימום, הרגשתי חולשה נוראית וממש לא תפקדתי. בהמשך היו דיאטות נוספות כמו דיאטת הלחם או שומרי משקל, שהניבו תוצאות אבל לא לאורך זמן. ספירת נקודות היא לא בשבילי וגם לא חיים על כריכים.

במיוחד אהבתי לנסות כל מיני הוקוס פוקוס שהבטיחו הרים, אך לצערי לא קיבלתי אפילו גבעות.
תשתי מים עם לימון בבוקר וחומץ תפוחים בערב, תוסיפי שמן קוקוס לקפה, תוסיפי קינמון לפירות, תבלי את האוכל בזרעי כוסברה, תלעסי ג’ינג’ר פעמיים ביום ועוד כהנא וכהנא טיפים והמלצות. ולא שהטיפים הללו חסרי שחר. חלקם אפילו מגובים מחקרית. אבל לא הם יעשו את השינוי המיוחל! הם יכולים להיות נפלאים (ואת חלקם אני אכן עושה) ביחד עם אורח חיים בריא וטבעי! אבל לא במקום!

כוס תה עם לימונים ודבש על שולחן עץ.

הרי ברור לכולנו שאם נמשיך לאכול בורקס ונקנח בעוגת הבית, לא יעזור אם נשתה גם קנקן שלם של מים עם לימון..
אז חברים, טרנדים זה נחמד אבל זה לא מה שהגוף שלנו צריך.

איזו דיאטה הכי טובה?

אז זהו שאין דיאטה או אורח חיים שמתאים לכולם. אין חיה כזאת!
מה שמתאים לאשה בגיל המעבר לא מתאים לגבר צעיר. מה שמתאים לאשה בגיל הפוריות לא מתאים לגבר בן 70. מה שמתאים לאדם בריא לא בהכרח יתאים לאדם עם מחלה כזאת או אחרת. כל גוף יכול להגיב אחרת לאותו המזון בדיוק. ולפעמים באמצע החיים אנחנו מגלים שמה שפעם התאים לנו – היום מזיק לנו ועלינו להימנע ממנו.

בעבר חשבנו כולנו שלאכול כל שעתיים שלוש – זה הפתרון לשמירה על המשקל. כולם התחילו לאכול משהו קטן כל כמה שעות. גם אני. אבל ראו זה פלא – המשכנו להשמין, והמחלות המטבוליות מעולם לא היו בממדים כאלה!
אז לא ידענו, אבל היום אנחנו יודעים שאכילה אינסופית לאורך היום מעלה את הורמון האינסולין, וכשהוא מופרש כל שעתים למחזור הדם הוא עלול לגרום חלילה לסוכרת ולעוד שורה של מחלות. וגם אם לא נחלה, להורמון זה יש תפקיד באגירת שומן, ולכן לא נצליח להפטר מהשומן שלנו אם כל היום יזרום לנו אינסולין בדם!

אבל.. מצד שני, אצל אנשים שחייבים לרדת במשקל ורק דיאטה מסוג זה תביא אותם ליעד והם לא יעמדו באף דיאטה אחרת – אפשר לשקול דיאטה מסוג זה. ואולי בהמשך, אחרי שירדו במשקל ויתאזנו קצת – אפשר יהיה להחליף את התזונה לשלוש ארוחות בלבד. כלומר אין משהו אחד שעובד לכולם! ובהרבה מקרים גם המשהו שעובד צריך מדי פעם ריענון.

אז מה עושים?

בכלל, כשמתאימים דיאטה למטופל לוקחים בחשבון גורמים רבים, כמו הגיל שלו, המין שלו, בדיקות הדם שלו ומצבו הרפואי, אורח חייו, היכולות הנפשיות שלו. וגם אחרי שנתאים לו דיאטה, נמשיך ונבדוק מה עושה לו טוב ומה לא. איפה הוא מצליח ואיפה פחות. מה עוזר לו להתמיד ומה מפיל אותו.

אם כך ברור עכשיו לכולנו שלא חייבים לרוץ אחרי כל טרנד חדש. כל אחד והגוף שלו, כל אחד מה שמתאים לו. ובכל זאת… יש דבר אחד שמוסכם כמעט על כל החוקרים. תזונה טבעית, בצורה זו או אחרת, היא זו שהכי בריאה ונכונה לגוף.

יש כאלה שמאמינים בטבעונות, אחרים בעד פליאו, וקיצוניים ימליצו על פירותנות. אבל כולם כולם יגידו שהמזון המעובד והמתועש חייב לצאת מהמזווה שלנו.

אז בואו נשאיר את הטרנדים לארון הבגדים ובואו נסדר קצת את המזווה.
את המזון המעובד נפנה לטובת המזון הטבעי. זה שבא מהטבע, זה שהגוף מכיר ומקבל.

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך