למה כדאי לנו לשלב את העלים הנהדרים והפריכים של החסה בתפריט היומי? בואו נראה
מה היא מכילה
חסה מכילה ויטמינים A, C, E, ו-K יחד עם מינרלים כגון מגנזיום, אשלגן, ברזל, אבץ וסידן. בנוסף, חסה עשירה בנוגדי חמצון רבים ובסיבים תזונתיים.
10 יתרונות בריאותיים
- מחזקת את מערכת החיסון
- מרגיעה את מערכת העצבים
- משפרת את איכות השינה
- תורמת למניעת עצירות, כאבי בטן ונפיחויות
- תורמת לחיזוק העצמות
- משפרת את בריאות השיער והעור
- שומרת על בריאות הלב
- דלת קלוריות ומסייעת לאיזון הסוכר
- מסייעת לשמירה על לחץ דם תקין
- מסייעת בניקוי רעלים ושיקום הכבד
חסה וירידה במשקל
החסה דלה מאוד בקלוריות. ב 100 גרם חסה יש בין 15 ל 25 קלוריות (תלוי בסוג)
בעת אכילת חסה מתקבל מאזן קלורי שלילי. כלומר החסה מכניסה לגוף פחות אנרגיה ממה שהגוף שלנו מוציא עליה (בלעיסה ובעיכול). אך חשוב לזכור שיחד עם תיבול הסלט – המאזן השלילי כבר לא שלילי….
איזה סוג חסה כדאי לצרוך?
כל סוג מבורך. תמיד כדאי לשלב בתפריט כמה סוגים ולגוון.
אולם ככל שעלי החסה כהים יותר כך היא מכילה יותר נוגדי חמצון ולכן בריאה יותר.
איך שומרים על חסה פריכה במקרר?
שוטפים את החסה תחת מים זורמים, כך שכל העלים יקבלו שטיפה. מנערים את עודפי המים ומכניסים לשקית (כמו זאת של הסופר), לא אוטמים (היא צריכה להיות מאווררת) ומכניסים למקרר.
איך נשלב את החסה בתפריט שלנו?
את החסה אפשר לשלב בכריכים, וכמובן בכל סלט שנכין. וכדי לקבל עוד מוטיבציה לאכילת ראש חסה שלם- הנה מתכון לרוטב טעים: נערבב בצנצנת 10 כפות שמן זית (רצוי רמת חומציות 0.5% ומטה), 3 כפות חומץ תפוחים, 1 כף חרדל, כפית דבש ומעט מלח הימלאיה ופלפל שחור. ננער היטב ליצירת תערובת הומוגנית. נשמור את הרוטב במקרר (עד חודש שלם) ובכל פעם שנכין סלט חסה, נוסיף כף או שתיים מהרוטב.
בתאבון!